Friday, December 22, 2017

VIRAL : Kampung Seberang Pekan Baling Kedah

assalamualikum dan salam negaraku malaysia
sihat ka semua
apa xtvt cuti skolah korang?
sapa geng rider angkat tangan ? 
hah cg baru belajaq belajaq nak kayuh 
rupanya best woooo

 jom kayuh ! bukan apa pun saja la kan nk peluh peluh utk kesihatan juga kan
tak ada basikal kita joging kalau x nak joging jalan kaki pun dah mamdai.atleast ada juga aktiviti utk senaman atau kardio

 Baling! nwdays dah mcm mcm ada compare zaman cikgu kecik kecik dulu. ni hah dah ada padang bola yg cantik . ni mini stadium Baling. terima kasih utk kemudahan penduduk kat Baling ni

 cuaca cun pagi yang cikgu mengayuh ni. besala dgn iphone 6s ja bw ku kemana mana utk snap pic pic menarik. siapa yg kenai dgn cikgu memang tau pun suka ambik gambar wefie selfie apa apa je la yg boleh jd kenangan

 tudia Gunung Baling. selfie la sebab view menarik. 
 ni pulak depan rumah cg ja ni . tenang dan mendamaikan. walaupun x p bercuti ke overc nu. rasa bangga la juga ada view menarik depan rumah.

 sungai ni so far bersih lagi la harap semua org memainkan peranan  penting untuk sama sama jaga kerbersihan dgn tag line Cintailah sungai kita.Jom nikmati keindahan panorama 
subhanallah







mcm biasalah pic pic had ambik memang akan upload kat FB : Izz huznie idraqie
upload kali ni tak tau la ramai kwn kwn fb share.sampai la ada cousin ni tag nama kata dh viral smpai ke Siakap keli, Kedah ohsem, Baling kini, Bernama Radio , penduduk baling.TERIMA KASH SEMUA KERANA MENGHARGAI GAMBAR GAMBAR yang saya ambil ni. Guna kamera apa?hah guna Iphone 6s ja. Edit guna apa? Tak ada edit apa apa pun Snap and upload ja terus pic ni.
Terima kasih juga yg bg compliment kata pic cantik.Biasalah ada juga yang mcm komen negative. Biasalah kan..malas komen lebih lebih yang negative Thinking ni.FOr me 
we just share what ALLAH give to us. kita sebut SUBhanallah pun dpt pahala kan. Puji kebesaran Allah. amboi kuliah agama plak kan. haha dah dah 






terima kasih semua!
Kebetulan juga dpt view menarik sbb cuaca pun ok
ada juga yg kata diorg ambik juga pic tapi x mcm tu
depend keadaan cuaca sama dgn angle yg kita capture



 kayuh kayuh jugak. stop breakfast sat kedai sebelah SMK Baling. mengimbau zaman p skolah naik basikal dlu.Kak kedai ni pun frendly sbb dia kenai lagi dulu kak ni dgn mak dia kanti skolah kami.
harga murah boleh la p breakfst kat situ.Lokasi sblh SMKBaling ja ni.
Nasi lemak ayam ikan masin ikan bilis teh o : rm4.70 ja!! murah oiiii sedap plak tu

 hah ni view sebelah kaki gunung 

 Gunung Baling ada Gua Jepun pun ada kat Baling ni. ya percutian singkat boleh la mai Baling.Homestay pun byk kat sini.

 ok ni makan lagi.Hari lain laa tak kan nk breakfst 2 3 kali sehari. Ni roti canai tip top double.sbb ada dua telur separuh masak. Harga rm 3.50 roti canai ni
Nama kedai ni Roti Canai Tip top kat jalan menghala ke bongor tepi jalan sblh gunung
boleh la pergi singgah pagi pagi 
opposite Klinik Pergigian Baling.

 sedap ! enjoyyy

 hah ni la tempat untuk start Hiking Gunung Baling. Kalau bw kereta ka moto ka parking space selesa



 ni view malam magrib scenery 


hah ni cerita next day nya

 warung mat noi roti bakaq! ni pun rekomended warung utk brekfast!
sedap niihhhhhhh Roti Bakar Kacang Phool


Rekomended!!! should try sapa mai Baling.
harga berpatutan !
sedap! bersih! lokasi pun menarik.
sebelah Pejabat Tanah Baling kedah
................
dah mcm program JJCM pun ada kan
hehe siapa lagi nk prmote tempat sendiri kan 
so welcome to Baling Kedah Darul aman
nnti cikgu update lagi
ada beberapa hari ja lagi nk kena balik serawakkkk dh oiiiiiiii



FROM SARAWAK TO PENANG BACK TO KEDAH

Saja syok syok update 
tak dak pa nk tulih sbnaqnya
dari sarawak p penang balik kedah
shopping eating lepaking
hehe

fly bck frm kuching to kl 
by mlindo air

tq fahmi x student accompany kami sblm terbang

nice refreshment frm malindo. kacak pakcing box! food pun ok! keep it up. cuma delayyyyyy sejam lebih hehe 

hello kuala lumpur! having bfast at NU central food court KL

budak malu kunun 
yeahhh travel and never stop exploring. berjalan bercuti mengembara tengok tempat orang selagi boleh.pengalaman semua tu

wefie seketika lepas makan

indian st KL

next !! hang p mana pulak

g2000 memang best sedap pakai qualiti dari zaman uni lagi dh pakai. memang best!!!! smpai la ni jatuh hati dgn design g 2000. tapau selai dulu


H & M juga feberettttttttt saya. wajib terbeli kalu masuk H &M .haha kat KL dr oulet IOI putrjaya beli, masuk NU cebtral H &M beli dan satu sblm nk flight bck penang outlet H &M klia2 pun terbeli haha

hi firdaus. nice to meet u!
kawan alam maya bru jumpa hehe
nnti lepak lagi bro

makann kenuri.....................

next p chck in umah sedara kat salak tinggi.dengan anak anak ni p makan menuri. 2 tempat kami belasah puchong dgn nilai.sedap n kenyang habaq angggg

hakimi , anas and me 

hah dan lagi sblm departure ronda dlm klia2 ada H&M so tapau lagii
hehe

arigato! haikkkk tq unaizah coursemate poli dulu ni dpt buah tangan dr jepun.dia baru balik jalan jalan jepun.best dgq citer penglaman kat jepun.ada rezeqi nk p jugekkk jepung


next ready for departure KUL PEN by airasia. mesti ada tnya delay dak? hah delay la jugekkk peak season kan cuti skolah.xpa jnji dh smlt smpai penang dgn jaya nya.

penang?? wajib laa pekena nasik kandaq deen maju .awesome sedap gila!

heading back singgah Design Village outlet. my 1st time tiba dah teruja. best sbb brand had kita suka ada
jommmm shopping!


as usual kan dh kata g2000 memang sgt kena dgn saya. so apa lagi tapau tapau semua ni utk keje xpa kan kan kan. dapat 3 helai kameja , seluar selai, tie 2 psg. 

love G2000




layan sat starbuck..sekali sekala ja minum ni. ilang kempunan


peace yo!! nextyer la shopping kameja keje lagi


ok dh puas shopping minum sat pastu balik Baling.
jumpa lagi.ya memang best Design Village Outlet. parking tenang ja kawasan dia pun x crowded mana.byk juga coffe shop.Outlet outlet pun byk menarik.ok boleh p lagi cuti nti
love frm sarawak penang kedah
bye.jumpa lagi!